Gezonde jeugd - Vitaal ouder worden - Uniek Sporten - Vitale medewerkers - Talentontwikkeling - open club - evenementen
 Gezonde jeugd - Vitaal ouder worden - Uniek Sporten - Vitale medewerkers - Talentontwikkeling - Open club - Evenementen 
Bekijk alle berichten

Transfernieuws: nieuwe gezichten

Lees verder

Nieuw in het team: Alwin van Engelenburg

Met ingang van januari 2023 is Alwin gestart als Projectmanager bij Achterhoek in Beweging. De afgelopen 5 jaar heeft hij veel ervaring opgedaan als Verenigingsadviseur en Projectcoördinator bij de KNLTB (Nederlandse tennis- en padelbond). Hij kiest er nu voor om in de Achterhoek aan de slag te gaan.

Pascal: “In de doorontwikkeling van ons platform past de persoon Alwin goed. Met zijn ervaring en kennis vanuit KNLTB en zijn eigen ervaring als vrijwilliger en bestuurder gaat hij aan de slag met o.a. open club-gedachten en vitale sportparken. Een jonge talentvolle speler die mee gaat helpen aan toekomstbestendig maken van het Achterhoeks sportlandschap.”

Een jonge talentvolle speler die mee gaat helpen aan toekomstbestendig maken van het Achterhoeks sportlandschap.

Alwin: ‘’Ik heb ontzettend veel zin om bij Achterhoek in Beweging te starten. Juist die verbindende rol tussen sportorganisaties, sportverenigingen en gemeenten spreekt mij ontzettend aan. Het vergroten van de maatschappelijke impact van sport is mijn drijfveer en kan wat mij betreft nooit te veel benadrukt worden! Sport is een prachtig middel om op meerdere terreinen stappen te zetten. In mijn vrije tijd ben ik voorzitter van mijn tennisvereniging om ook daar een steentje bij te dragen. Ik kijk ernaar uit om samen met alle collega’s veel moois in de Achterhoek te gaan doen en we spreken elkaar vast snel!’’

Alwin werkt 28 uur per week voor Achterhoek in Beweging en is daarnaast gemeenteraadslid in Arnhem. Binnen onze organisatie gaat hij zich onder andere bezighouden met het Rabo Clubsupport programma, het RIF project en Gym Achterhoek 2023.

Van harte welkom Alwin!

Vragen? Neem contact op met Alwin.

Suzanne Spexgoor, onze nieuwe teamplayer

Met ingang van 1 februari komt Suzanne Spexgoor ons team versterken. Suzanne is geen onbekende in Achterhoeks sportlandschap. Afgelopen jaren was ze werkzaam bij Beweegwijs en deed ze verschillende projecten in Achterhoek, zoals buurtsportcoach in gemeente Winterswijk. Met deze nieuwe uitdaging wil Suzanne een bijdrage leveren aan het versterken van sportlandschap in de Achterhoek.

Suzanne: “Ik kijk er enorm naar uit om samen met organisaties binnen de sport, onderwijs en zorg te streven naar een sport- en beweeglandschap waarin iedereen zich vrij voelt en de mogelijkheid heeft om deel te nemen aan sporten en bewegen. Ik zal dit o.a. doen binnen het thema Uniek Sporten. Met een gedreven team om mij heen heb ik hier alle vertrouwen in! ”

Haar Achterhoekse nuchter- en nieuwsgierigheid zijn een welkome aanvulling

Pascal: “Met de komst van Suzanne bouwen we verder aan verder professionaliseren van onze organisatie Achterhoek in Beweging. Met Suzanne binnen ons team versterken we haar ervaring en expertise om op verschillende thema’s mooie vervolgstappen te maken. Met haar Achterhoekse nuchter- en nieuwsgierigheid is zij een welkome aanvulling.”

Welkom Suzanne!

Vragen? Neem contact op met Suzanne.

Afscheid Jan Minkhorst & Loes Lageschaar

Afgelopen december namen we afscheid van twee teamleden die afgelopen jaren structureel een bijdrage leverden aan ons regionaal sportplatform. Loes Lageschaar gaat zich meer richten op haar eigen bedrijf Leef met Loes Leefstijlcoaching.  

“Uniek Sporten, een prachtig thema waar ik de afgelopen jaren met ontzettend veel plezier aan heb gewerkt. Veel nieuwe mensen ontmoet, genoten van de vele samenwerkingen en trots op alles wat we samen hebben bereikt! Het is belangrijk dat dit thema de aandacht en tijd krijgt die het verdient. Daarom ben ik heel blij met de komst van Suzanne, met veel plezier en vertrouwen draag ik mijn werkzaamheden aan haar over.” Loes blijft wel betrokken bij het lokaal sportakkoord in Oost Gelre.

Het is geen afscheid, maar het begin van een nieuwe samenwerking.

Jan Minkhorst gaat zich volledig richten op zijn werkzaamheden binnen NOC*NSF en zijn eigen, net opgerichte bedrijf TROPS consultancy. Jan blijft ook betrokken als ambassadeur van Achterhoek in Beweging en zal ons ondersteunen op verzoek. “Hoe dan ook ik weet het zeker dat ik een flink aantal van jullie weer ga tegenkomen. Het Achterhoekse sport- en beweeglandschap is volop in ontwikkeling en loopt voorop. Mede doordat we elkaar steeds meer en beter weten te vinden, maken we grotere stappen dan in de rest van Nederland. Achterhoek in Beweging als coördinator, maar vaker facilitator, van dit soort processen is daar het ultieme voorbeeld van.”

Doordat we elkaar steeds meer en beter weten te vinden, maken we grotere stappen dan in de rest van Nederland

“Ik wil jullie allemaal heel hartelijk bedanken voor de inspiratie, samenwerking en mooie gesprekken en discussies in de afgelopen jaren. Tot slot wil Alwin van Engelenburg die (een gedeelte van) mijn taken overneemt heel veel succes en vooral veel werkplezier toewensen in de mooie, innovatieve en verenigingsrijke Achterhoek.”

Pascal: “met Loes en Jan hebben we mooie stappen gezet afgelopen jaren, stappen die de fundering van ons regionaal sportplatform hebben verstevigd. Hun passie en energie voor sport en bewegen paste goed binnen onze beweging. Door onze eigen ontwikkelingen en hun eigen ambities scheiden onze wegen, maar ze blijven wel betrokken bij sport en bewegen in de Achterhoek. Ik kijk ook nu uit naar de samenwerking met hen, maar dan in hun andere rol.

Liefhebbers maken met Fervent Digital

Na 5 prettige jaren van samenwerking hebben we afscheid genomen van Profilers. Met de energie, enthousiasme en creativiteit van Sharon, Judith en Mahira hebben we op gebied van communicatie succesvolle stappen gezet.

In de doorontwikkeling van ons platform en organisatie kiezen we voor een nieuwe communicatieadviseur. Met ingang van 1 januari jl. versterkt Fervent Digital ons team en voert de communicatie- en marketing van ons platform uit.

Met meer liefhebbers voor sport en bewegen positioneren we het Achterhoeks sportlandschap nog steviger

Met de komst van Jette Krabbenborg en Remi Slotman gaan we verder bouwen aan ons duurzame en regionale sportplatform.

Pascal: “Met Fervent gaan we verdere groei van Achterhoek in Beweging creëren en de waarde van duurzaam platform vergroten. Met meer liefhebbers voor sport en bewegen positioneren we het Achterhoeks sportlandschap nog steviger.”

Welkom Remi & Jette!

Vragen? Neem contact op met Jette!

Meer nieuws

Nieuwsoverzicht
Nieuwsoverzicht