Gezonde jeugd - Vitaal ouder worden - Uniek Sporten - Vitale medewerkers - Talentontwikkeling - open club - evenementen
 Gezonde jeugd - Vitaal ouder worden - Uniek Sporten - Vitale medewerkers - Talentontwikkeling - Open club - Evenementen 

Sport voor iedereen tijdens de Ronde van de Achterhoek

Lees verder

Zondag 27 augustus was Groenlo het walhalla voor wielerfans, dankzij de Ronde van de Achterhoek. De wielerkoers startte vanaf de Ruurloseweg verder onze regio in, om vervolgens na een spannende strijd weer te eindigen in Groenlo. Tussen de start en finish vond ook het onderdeel Uniek Sporten plaats. Al met al een evenement voor iedereen dus! Daarom zijn wij trotse partner van de Ronde van de Achterhoek.

Beeld: Herbert Huizer van Holland Cup

Achterhoekse trots

175 renners raceten middels een tocht van 200 kilometer door onze mooie regio, dwars door de 8 partnergemeenten van Achterhoek in Beweging (Gemeente Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk). Het was een uitdagend parcours met afwisseling tussen gravelwegen, asfalt en klinkers. Onderweg genieten van het Achterhoekse landschap was er helaas niet bij, want de deelnemers waren verwikkeld in een heftige strijd en werden verrast door noodweer.

Niet alleen de omgeving was Achterhoeks, ook de drie ambassadeurs van de Ronde: Robert Gesink, Koen Bouwman & Joris Nieuwenhuis. En bij de deelnemers was er ook geen gebrek aan Achterhoekse roots, de talenten van het Sensa KvK Cycling Team hielden zich knap staande in de strijd door hun "eigen" trainingsgebied.

Het is een sportfeestdag voor iedereen!

Uniek Sporten tijdens de Ronde

Tijdens het onderdeel Uniek Sporten kwamen deelnemers in verschillende disciplines in actie. De ID-cyclers (renners met een verstandelijke beperking) lieten drie kwartier lang een mooie onderlinge strijd zien op het 2 kilometer lange parcours. Mooi was het enthousiasme en de aanmoediging langs de kant, die de deelnemers hielp om het uiterste uit zichzelf te halen.

De sporters op de Alinkers en Frame Runners hadden helaas wat pech met een fikse regenbui die voorbij trok, maar ondanks dat hebben zij mooie sportieve prestaties laten zien. In de woorden van Rob Harmeling: "wat ik heel mooi vind aan de Ronde van de Achterhoek is dat er inclusie is, het is een sportfeestdag voor iedereen!"

Terugkijken

Heb je de Ronde gemist of wil je hem weer herbeleven? Dan is deze nog terug te kijken via Omroep Gelderland. Tijdens de uitzending zie je ook helicopterbeelden van onze mooie streek, extra genieten dus! Daarnaast heeft de ZOSM deze aftermovie gemaakt en zijn er via de Facebookpagina van de Ronde van de Achterhoek prachtige foto's te bekijken.

Meer nieuws

Nieuwsoverzicht
Nieuwsoverzicht