Gezonde jeugd - Vitaal ouder worden - Uniek Sporten - Vitale medewerkers - Talentontwikkeling - open club - evenementen
 Gezonde jeugd - Vitaal ouder worden - Uniek Sporten - Vitale medewerkers - Talentontwikkeling - Open club - Evenementen 

Ondertekening Achterhoekse topsport inspireert breedtesport

Lees verder

De woensdagavond van het VSG-congres stond volledig in het teken van Achterhoekse topsport inspireert breedtesport. Tijdens het diner maakten de VSG-deelnemers kennis met de Achterhoekse (sport)cultuur. Guus Hiddink en Marijn de Vries gingen in gesprek over de maatschappelijke waarde van topsport, ondertussen schoven verschillende sprekers aan. Na het dessert werd Achterhoekse topsport inspireert breedtesport ondertekend door het Achterhoekse bedrijfsleven, overheden, sportevenementen en maatschappelijke organisaties.

Het voorgerecht

Tussen de gangen van het Achterhoekse diner door, werd de eettafel van Guus Hiddink en Marijn de Vries steeds gezelliger. Tijdens het voorgerecht was het woord aan Theo Hek, Bart Porskamp, André Cats en Guido Davio, zij benadrukten het belang van topsport als voorbeeldfunctie voor de maatschappij. Bijvoorbeeld als rolmodel, ze laten zien wat doorzettingsvermogen en talent kan opleveren. Ze laten ook de andere kant van de medaille zien, het lukt niet altijd om de top te halen, ondanks alle harde werk. De weg ernaar toe is ook de moeite waard.

Het hoofdgerecht

Het hoofdgerecht bestond niet alleen uit Achterhoekse rendang van een heuse Dubbel-Doel-Koe, het bestond ook uit Achterhoeks sporttalent! Rolstoeltennisser Aniek van Koot, snowboardtalent Melissa Peperkamp en oud-volleybalster Lonneke Sloetjes kwamen het podium op. Zij vertelden over hun ervaringen als topsporter met Achterhoekse roots. Naast alle fijne herinneringen, kwam vooral het belang van goede begeleiding en zorgeloos kunnen trainen naar voren. Of, in de woorden van Melissa Peperkamp, we moeten gewoon lekker die baan op, meters maken!

Het dessert

Tijdens het dessert spraken Guus en Marijn met Jelle van Gorkom. Zijn indrukwekkende verhaal kreeg de hele zaal stil. Het doorzettingsvermogen van hem is echt heel bijzonder en inspirerend. Met zijn foundation helpt hij nu mensen met niet-aangeboren hersenletsel om verder te revalideren. Van Gorkom is daarom ook een goed voorbeeld waarom topsport maatschappelijke waarde heeft: blijven proberen, kansen aangrijpen en nooit opgeven.

Het natafelen

Na het aangrijpende verhaal van Jelle van Gorkom was het tijd voor wat luchtigers. De ondertekening van de intentieverklaring “Achterhoekse topsport inspireert breedtesport”. De ondertekening is de volgende stap in het versterken van de verbinding tussen breedtesport, talentontwikkeling en topsport. Het Achterhoekse bedrijfsleven, de overheid en maatschappelijke organisaties ondertekenden samen de intentieverklaring. Samen zien zijn uitdagingen, maar zeker ook mooie kansen om te blijven investeren in breedtesport, talentontwikkeling en topsport. Scholder an Scholder zetten we stappen voor het verbeteren van het Achterhoekse sportlandschap!

De intentieverklaring is ondertekend door: Active Living Orion, De Graafschap, Gemeente Aalten, Gemeente Berkelland, Gemeente Bronckhorst, Gemeente Doetinchem, Gemeente Montferland, Gemeente Oost Gelre, Gemeente Oude IJsselstreek, Gemeente Winterswijk, Jumping de Achterhoek, MVVA, NOC*NSF, Outdoor Gelderland, Papendal, Provincie Gelderland, Rabobank, Ronde van de Achterhoek. Topsport Gelderland, Top turnacademie Achterhoek en Sensa Kanjers voor Kanjers Cyclingteam,

Foto's: Ilse Bekker

Meer nieuws

Nieuwsoverzicht
Nieuwsoverzicht