Gezonde jeugd - Vitaal ouder worden - Uniek Sporten - Vitale medewerkers - Talentontwikkeling - open club - evenementen
 Gezonde jeugd - Vitaal ouder worden - Uniek Sporten - Vitale medewerkers - Talentontwikkeling - Open club - Evenementen 

Guus Hiddink benoemd tot bondsridder KNVB

Lees verder

Woensdag 3 mei heeft de KNVB onze ambassadeur Guus Hiddink benoemd tot bondsridder. Deze eer mocht hij ontvangen omdat hij het Nederlands voetbal uitstekend vertegenwoordigd heeft, zowel in binnen- als buitenland. Wij zijn onmundig trots op Guus voor het behalen van deze titel!

Kleine jongen met grote dromen

Afgelopen Sfeervol Zakendoen sessie bij de Businessclub van de Graafschap deelde Guus Hiddink nog mooie verhalen over opgroeien in de Achterhoek en zijn voetbalcarrière. "Als kleine jongen fietste ik na school naar huis. Onderweg kwam ik langs de Vijverberg, ik ging dan op mijn trappers staan om precies het veld te kunnen zien." De kleine Guus had toen al grote dromen, dromen die zijn uitgekomen en nu zelfs zijn bekroond met een prachtige titel.

Voetballen zit bij Guus Hiddink in de genen. Zijn vader was een goede voetballer en kwam uit voor SC Varsseveld. Bij die club is de liefde voor voetbal ook bij Guus begonnen. Op zijn 15e maakte hij zijn debuut in het eerste elftal van SC Varsseveld, als handige linkspoot. Toen Guus 19 was, vertrok hij naar de Graafschap. SC Varsseveld kreeg 2000 gulden voor zijn transfer (ongeveer 900 euro).

Voetbalcarrière

Bij De Graafschap liep Guus Hiddink stage als jeugdtrainer, na zijn stage werd hij benoemd tot fulltime jeugdtrainer en assistent-hoofdtrainer bij De Graafschap. In 1967 werd Guus toegevoegd aan de spelersselectie, tot zijn grote verbazing want hij speelde al jaren geen voetbal meer. Dit bleek een succes want twee jaar later werden de Superboeren kampioen met Guus Hiddink als topscoorder.

Toen begon het (voet)balletje te rollen. Hiddink kwam uit voor PSV, ging weer een tijdje terug naar De Graafschap. Daarna vertrok hij uit de Achterhoek en speelde voor N.E.C.. Na N.E.C. ging Guus wel heel ver weg uit de Achterhoek, hij ging namelijk spelen in de Verenigde Staten bij de Washington Diplomats. Hij kwam even terug bij N.E.C. om daarna weer terug te keren naar de VS, maar dit keer voor de San José Earthquakes. Na deze American Dream kwam hij weer uit voor N.E.C. en sloot uiteindelijk zijn spelerscarrière af bij “zijn” Superboeren.

Hier stopte het voetbalavontuur voor Hiddink niet. Hij heeft vele teams ondersteund als (assistent-)coach en trainer. Onder andere PSV, Fenerbachçe (Turkije), Valencia (Spanje), Real Madrid (Spanje), Real Betis Sevilla (Spanje), Chelsea (Groot-Brittannië) en FC Anzji Machatsjkala (Rusland). Daarnaast mocht Hiddink zijn talenten ook inzetten als bonscoach voor verschillende landen: Zuid-Korea, Australië, Rusland, Turkije, China (onder de 21) en Curaçao. En natuurlijk ook twee keer voor ons eigen kikkerlandje.

Bekijk vooral deze samenvatting van Guus z'n carriere, gemaakt door de KNVB.

Bronnen:

Meer nieuws

Nieuwsoverzicht
Nieuwsoverzicht