Gezonde jeugd - Vitaal ouder worden - Uniek Sporten - Vitale medewerkers - Talentontwikkeling - open club - evenementen
 Gezonde jeugd - Vitaal ouder worden - Uniek Sporten - Vitale medewerkers - Talentontwikkeling - Open club - Evenementen 

Bijna 200.000 km afgelegd tijdens de GAON Challenge

Lees verder

Van 3 april tot en met 11 juni 2023 deden ongeveer 60 bedrijven mee aan de GAON Challenge van Fit Veur Altied. De 10-weekse Challenge was gericht op reizen op een vitale en duurzame manier. De cijfers liegen er niet om, met meer dan 1.000 deelnemers werd bijna 200.00 kilometer afgelegd!

De deelnemers registreerden hun activiteit via de app van Dumoco. Elke activiteit (wandelen, hardlopen of fietsen) van minstens 10 minuten leverde punten op voor het bedrijf.

Het resultaat van de challenge

Al wandelend, fietsend en hardlopend werd maar liefst 199.585 kilometer afgelegd! Deze vitale en duurzame kilometers bespaarden zo'n 28.321 kg CO2-uitstoot. Ter vergelijking, 3,5 keer de wereld rondvliegen stoot ongeveer hetzelfde aantal kilo's koolstofdioxide uit. Meer indrukwekkende cijfers kun je lezen in de infographic.

Beeld: Fit Veur Altied

De GAON-winnaars!

Naast deze mooie resultaten was er ook een onderlinge strijd tussen de deelnemende bedrijven. Er vielen prijzen te behalen in twee categorieën, het hoogste aantal punten in totaal en het hoogste gemiddelde aantal teampunten.

De top 3 hoogste puntenaantal in totaal bestond uit:

  1. Het Slingeland Ziekenhuis
  2. Het Graafschap College
  3. Zorginstelling Estinea

De top 3 met de meeste gemiddelde aantal teampunten bestond uit:

  1. Dusseldorp Infra, Sloop en Milieu
  2. Hulshof Business Cases
  3. Betwice

Deze zes teams wonnen een bedrag om te doneren aan een goed doel. Zo worden onder andere Swim2Fight Cancer Achterhoek, Fonds Gehandicaptensport en Stichting Ambulance wens blij gemaakt met een donatie.

Zelf aan de slag met vitaliteit

Deze challenge gemist en wil je toch aan de slag met vitaliteit in jouw bedrijf? De website van Fit Veur Altied staat vol informatie en handvatten.

Goed om te weten is dat de 5e Beweeg- en Sportaanjagerscursus op 12 oktober van start gaat. Ook aansluiten bij het netwerk van BSA'ers? Er zijn nog enkele plaatsen vrij!

Meer nieuws

Nieuwsoverzicht
Nieuwsoverzicht